Biserica Schitu Magureanu din Bucuresti

 

Biserica Schitu Magureanu din BucurestiO biserica absolut speciala in inima Bucurestiului o reprezinta Biserica Schitu Magureanu, de langa parcul Cismigiu. Este vorba despre un locas de cult inauntrul si imprejurul caruia domneste o atmosfera de pace dezarmanta, ideala pentru o nunta romaneasca, pentru Sfanta Taina a Cununiei.

 

Un amanunt ce contribuie la caracterul absolut special al Bisericii Schitu Magureanu din Bucuresti este acela ca, asa cum reiese si din denumire, se constituie in acelasi timp si in biserica si in schit calugaresc. Initial a fost o biserica de mir, transformata ulterior (noiembrie 2009) in manastire de maici.

Calugarita Nectaria Manea de la Biserica Schitu Magureanu din Bucuresti insista asupra necesitatii ca oamenii sa se intoarca spre Dumnezeu, sa inteleaga valoarea iubirii aproapelui si a actelor de milostivenie.

Maica Nectaria a reusit in numai cativa ani sa reinvie spiritul actelor de caritate, vorbind cu bucurie despre enoriasii de la Biserica Schitu Magureanu care au "in grija" mai multe familii nevoiase. Exista si familii care se simt datoare sa rasplateasca dupa fortele proprii mila lui Dumnezeu si atunci contribuie cum pot la intretinerea locasului divin. Pe scurt, o atmosfera cu adevarat manastireasca, chiar in centrul aglomeratei noastre Capitale.

 

Biserica Schitu Magureanu din Bucuresti - Patru secole de istorie

Din punct de vedere istoric, Biserica Schitu Magureanu a fost initial o mica bisericuta din lemn, atestata inca din secolul 17. Ulterior, pe locul ei a fost ridicata o manastire de calugarite, din vointa uneia dintre descendentele Brancovenilor, Marica (fiica Doamnei Safta si a lui Iordache Kretulescu) si a sotului sau, marele logofat Constantin Vacarescu. Locasul a fost inaltat intre anii 1751-1752.

Din pricina mortii lui Constantin Vacarescu, lucrarile de constructie se intrerup in 1752, dar numai pentru o scurta perioada de timp. Din 1753, inaltarea Bisericii Schitu Magureanu este reluata din grija fiicei ctitorului, Elena, si a sotului acesteia, Mihai Constantin Cantacuzino, mare ban in timpul lui Racovita Voda.

Prima pisanie a Bisericii Schitu Magureanu da ca data de finalizare a constructiei luna octombrie a anului 1757, locasul fiind inchinat Manastirii Sarindar ca metoh.

Un secol mai tarziu, pe fondul legii privind secularizarea averilor manastiresti, Biserica Schitu Magureanu isi pierde functia de manastire si este transformata in biserica de mir. Totusi, lasata in paragina si supusa eroziunii timpului, a devenit inapta slujirii saptamanale si tot mai putini enorioasi i-au trecut pragul. Astfel ca se decide daramarea ei.

Din 1881 pana in 1884, exact pe locul ei a fost construita insa biserica de azi, actuala Biserica Schitu Magureanu. Munca de ctitorie a revenit Epitropiei si enoriasilor care au pus mana de la mana pentru ridicarea acestei superbe constructii ce domina dealul Cismigiului. La valoarea artistica a locasului si-a adus contributia pictorul Gheorghe Ioanide (elevul lui Tattarescu) care a pictat biserica intr-un stil cu totul nou pe atunci, stilul realist inspirat de scoala italiana. Predominante sunt culorile galben si albastru. Un detaliu absolut impresionant al frumusetii acestei biserici il constituie catapeteasma, realizata de sculptorul Costache Georgescu in 1884 si pictata de sus amintitul Gheorghe Ioanide. Stilul arhitectonic este cel traditional muntenesc - plan basilical cu o nava marita in apropiere de altar.

Au fost pastrate de pe timpul primei biserici Schitu Magureanu pisania cu litere chirilice, Sfanta Cruce din Altar, Icoanele imparatesti si icoana Sfantului Visarion - toate putand fi astazi admirate in superba biserica de langa Cismigiu.

In anul 2012 chiar in fata Bisericii Schitu Magureanu a fost ridicat un monument pentru celebrarea Papei Ioan Paul al Doilea. Este vorba despre o statuie de bronz infatisandu-l pe Papa la momentul vizitei sale in Romania.

 

Hramurile Bisericii Schitu Magureanu din Bucuresti

Biserica si-a pastrat cele doua hramuri, cel al Intrarii in Biserica a Maicii Domnului - Vovidenia si al Sfantului Ierarh Visarion. Pentru ce tocmai aceste hramuri?

 

Vovidenia, care de altfel este al doilea nume al bisericii Schitu Magureanu, reprezinta momentul intrarii Maicii Domnului in Biserica, la varsta de numai trei ani. Fecioara Maria s-a nascut ca raspuns divin la rugaciunile inaltate de Ana si Ioachim, parintii sai, care i-au fagaduit lui Dumnezeu sa isi incredinteze copilul preotilor. Astfel, Fecioara Maria si-a petrecut in Biserica mare parte a copilariei si adolescentei, ascultand si invatand Cuvantul lui Dumnezeu si poruncile Sale. Fecioara a trait la templu pana la varsta de 15 ani, pregatindu-se fara sa stie pentru rolul de Maica a lui Iisus. Aceasta sarbatoare mai este cunoscuta si sub numele de Ovedenia si se traduce prin cuvintele "Ceea ce se face vazuta".

 

Sfantul Visarion - al doilea hram al Bisericii Schitu Magureanu - s-a ridicat in randul martirilor crestini din Biserica Ortodoxa. La origine, Visarion (Sarai) era sarb, calugarit la manastirea Sava din Ierusalim. Primind din partea lui Dumnezeu puterea de a savarsi minuni si-a adus contributia personala la pastrarea religiei ortodoxe in randurile romanilor din Ardeal, chiar pe vremurile cele grele ale presiunilor facute de Biserica Unita. Imperiul austro-ungar dispusese trecerea fortata a romanilor de la credinta ortodoxa la cea unita cu Biserica Romei, iar Visarion Sarai a tinut piept eforturilor imperiale. El i-a incurajat si sprijinit pe romanii ardeleni pentru a ramane in credinta strabunilor, reusind sa dea nastere unui adevarat fenomen de respingere a credintei unite. Tocmai datorita acestei misiuni, Visarion Sarai a fost in cele din urma arestat de catre soldatii imperiali, inchis si torturat pentru a se lepada de ortodoxie. A murit in chinuri groaznice, marturisindu-l pe Dumnezeul ortodox, si trecand astfel in randul celor mai iubiti sfinti.

 

O nunta romaneasca la Biserica Schitu Magureanu este un prilej excelent de a incepe casatoria cu multa pace in suflet. Atmosfera acestui lacas de cult inspira dragoste fata de aproapele, liniste pentru inima si reculegere. Datorita picturii interioare si arhitecturii impresionante, aceasta biserica pretinde nuntasilor solemnitate si atentie. Cu toate ca este amplasata atat de central, Biserica Schitu Magureanu se bucura de liniste si calm, asigurand mirilor toata reculegerea de care au nevoie. Iar pentru cei practici vom preciza ca vecinatatea parcului Cismigiu este ideala pentru realizarea sedintei foto dintre ceremonia religioasa si petrecerea de nunta. Asadar, Biserica Schitu Magureanu asteapta perechile de indragostiti aflati in cautarea binecuvantarii Domnului.

 

Comentarii   

 
...
+1 #1 ... 01-03-2014 22:30
As adauga doar faptul ca este schit si nu se fac nunti la aceasta biserica.
Citat
 

Alte articole din categoria Biserici / Manastiri

Nunta romaneasca in Biserica Densus
Pentru cei care isi doresc ca momentul nuntii sa fie incarcat de spiritualitate, pentru cei aplecati asupra aspectelor religioase, pe...
Biserica din DraganescuBiserica din Draganescu, Capela Sixtina a Europei de Sud-Est
Nunta romaneasca reprezinta un prilej emotionant de savarsire a unei Taine divine - Taina Cununiei. Biserica din Draganescu, consider...

Nunta romaneasca in Biserica Sfanta Maria din Blaj
Biserica Sfanta Maria din Blaj este in realitate o impunatoare catedrala ortodoxa ridicata in mijlocul Blajului (Mica Roma), centru d...
Nunta la manastire: o controversa religioasa
Daca pentru invitati, momentul cel mai important al unei nunti il reprezinta petrecerea de seara, pentru miri, deseori, ceremonia rel...
Biserica unicat: Catedrala Sf. Arh. Mihail si Gavril
Intr-un oras dominat de istoria stramosilor nostri, dacii, principalul punct de atractie turistica il reprezinta o biserica unicat in...
Taina Cununiei - adevarata nunta canonicaTaina Cununiei - adevarata nunta canonica
In ciuda parerii generale ca, la o nunta romaneasca, ceremonia religioasa este pretutindeni o taina, parintele Cleopa ne invata ca nu...

Radu Baron

Organizator evenimente:
nunti, botezuri, concerte

 Tel: 0722.258.826
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Oferte 2021-2022

Cautare in site

Artisti consacrati pentru nunta ta

Niculina Stoican


Genuri abordate: Muzica populara
Formatie proprie: DA
Numar maxim de programe:

Steliana Sima


Genuri abordate: Muzica populara
Formatie proprie:
Numar maxim de programe:

Nicu Paleru


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica de petrecere
Formatie proprie:
Numar maxim de programe:

Adriana Antoni


Genuri abordate: Muzica de petrecere, Muzica usoara
Formatie proprie:
Numar maxim de programe:

Aurel Tamas


Genuri abordate: Muzica populara
Formatie proprie:
Numar maxim de programe:

Carmen Serban


Genuri abordate: Muzica de petrecere, Etno
Formatie proprie:
Numar maxim de programe:

Viorica si Ionita din Clejani


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica de petrecere, Muzica lautareasca
Formatie proprie: DA
Numar maxim de programe:

Gelu Voicu


Genuri abordate: Muzica populara
Formatie proprie:
Numar maxim de programe:

Laura Lavric


Genuri abordate: Muzica populara
Formatie proprie:
Numar maxim de programe:

Nelu Ploiesteanu


Genuri abordate: Muzica lautareasca
Formatie proprie:
Numar maxim de programe:
 • Niculina Stoican

  Niculina Stoican

 • Steliana Sima

  Steliana Sima

 • Nicu Paleru

  Nicu Paleru

 • Adriana Antoni

  Adriana Antoni

 • Aurel Tamas

  Aurel Tamas

 • Carmen Serban

  Carmen Serban

 • Viorica si Ionita din Clejani

  Viorica si Ionita din Clejani

 • Gelu Voicu

  Gelu Voicu

 • Laura Lavric

  Laura Lavric

 • Nelu Ploiesteanu

  Nelu Ploiesteanu


Formatii nunta

Formatia Azur Braila


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica de petrecere
Numar membri formatie: 5

Formatia Odeon din Buzau


Genuri abordate: Muzica de petrecere
Numar membri formatie: 4

Provincialii


Genuri abordate: Muzica de petrecere, Muzica usoara
Numar membri formatie: min. 6 / max. 10

Nicolae Botgros si Lautarii din Chisinau


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica de petrecere
Numar membri formatie: min. 7 / max. 32

Fratii Reut - Suceava


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica de petrecere, Muzica usoara
Numar membri formatie: 3

Chorus Live Band


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica de petrecere, Latino, Muzica usoara, Valsuri
Numar membri formatie: 6

Select din Mizil


Genuri abordate: Muzica de petrecere, Latino, Muzica usoara, Romante/Tangouri
Numar membri formatie: 5

Artistic Band Bucuresti


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica de petrecere, Muzica lautareasca, Muzica usoara
Numar membri formatie: 5

Gipsy Casual


Genuri abordate: Muzica de petrecere, Cover-uri
Numar membri formatie: 5

Formatia Intermezzo


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica de petrecere, Etno, Latino
Numar membri formatie: 4

Mariana Risipitu si Marcel Rat


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica lautareasca, Latino, Muzica usoara
Numar membri formatie: 8

Formatia Armonia din Iasi


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica de petrecere, Pop-rock, Latino, Muzica usoara
Numar membri formatie: 4

Petre Geambasu Band


Genuri abordate: Latino, Muzica usoara, Cover-uri
Numar membri formatie:

Mihai Bajinaru si Quality Band


Genuri abordate: Latino, Muzica usoara, Muzica retro, Cover-uri, Valsuri, Jazz
Numar membri formatie: 9

Formatia Bosfor Braila


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica de petrecere, Muzica usoara, Manele
Numar membri formatie: 5

Formatia Altton Ploiesti


Genuri abordate: Muzica populara, Latino, Muzica usoara, Jazz, Rock, Pop
Numar membri formatie: 6

Taraful Cleante Bucuresti


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica lautareasca, Cover-uri
Numar membri formatie: 10

Formatia Monden Pitesti


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica usoara, Cover-uri
Numar membri formatie: 5

Formatia Zestrea Lautarilor din Bucuresti


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica de petrecere, Muzica usoara
Numar membri formatie: 3

Formatia Artis din Bacau


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica de petrecere, Dance, Muzica usoara
Numar membri formatie: 4

Formatia Siminica din Bacau


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica de petrecere, Muzica lautareasca, Pop
Numar membri formatie: 4

Formatia Royal Tulcea


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica de petrecere, Muzica usoara
Numar membri formatie: 3

Formatia Stil Bucuresti


Genuri abordate: Muzica populara, Latino, Muzica usoara, Manele
Numar membri formatie: 4

Formatia Atlantic Group Constanta


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica lautareasca, Muzica usoara
Numar membri formatie: 3

Polifonic Band Constanta


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica de petrecere, Muzica usoara, Jazz, Muzica greceasca
Numar membri formatie: 6

Formatia Mugurel Botosani


Genuri abordate: Muzica populara, Latino, Muzica usoara
Numar membri formatie: 4

Atlantis Band Galati


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica usoara
Numar membri formatie: 4

Formatia Versus din Ploiesti


Genuri abordate: Muzica populara, Latino, Muzica usoara, Muzica greceasca
Numar membri formatie: 6

Formatia Tezaur din Braila


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica de petrecere, Muzica usoara
Numar membri formatie: 3

Formatia Mania din Brasov


Genuri abordate: Muzica populara, Latino, Muzica usoara, Muzica greceasca
Numar membri formatie: 5

Formatia Cosmin Chichisan Cluj


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica de petrecere, Muzica usoara
Numar membri formatie: 5

Formatia Krystal din Targu Jiu


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica de petrecere, Etno, Muzica usoara
Numar membri formatie: 4

Formatia Animato Braila


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica lautareasca, Latino, Muzica usoara
Numar membri formatie: 4

Formatia Hyperion Alba Iulia


Genuri abordate: Muzica populara, Etno, Muzica usoara
Numar membri formatie: 4

Formatia Fratii Milos Caras-Severin


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica usoara
Numar membri formatie: 5

Formatia Meridian din Iasi


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica usoara
Numar membri formatie: 4

Formatia Unitron - Baia Mare


Genuri abordate: Muzica populara, Etno, Muzica usoara
Numar membri formatie: 5

Formatia Sistem Rm Valcea


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica de petrecere, Muzica usoara
Numar membri formatie: 5

Formatia Unic Rm Valcea


Genuri abordate: Muzica populara, Latino, Muzica usoara
Numar membri formatie: 4

Formatia Perla Dunarii din Giurgiu


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica lautareasca, Muzica usoara, Cover-uri
Numar membri formatie: 5

Formatia Folklor din Suceava


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica de petrecere, Muzica usoara
Numar membri formatie: 5

Formatia Conect din Suceava


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica usoara
Numar membri formatie: 5

Formatia Universal din Teleorman


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica de petrecere, Etno, Muzica usoara, Cover-uri
Numar membri formatie: 4

Formatia Maxi din Turnu Magurele


Genuri abordate: Muzica de petrecere
Numar membri formatie: 4

Formatia ABC din Pitesti


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica de petrecere, Muzica lautareasca, Muzica usoara
Numar membri formatie: 5

Formatia Ionut Galani - Constanta


Genuri abordate: Muzica de petrecere, Muzica greceasca
Numar membri formatie: 5

Formatia Amazon din Pitesti


Genuri abordate: Muzica populara, Etno, Muzica usoara
Numar membri formatie: 4

Formatia Romantic din Gaesti (Dambovita)


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica de petrecere, Muzica usoara
Numar membri formatie: 5

Formatia Express-T Targoviste


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica de petrecere, Muzica usoara, Cover-uri
Numar membri formatie: 4

Formatia Condor din Brasov


Genuri abordate: Muzica de petrecere, Muzica usoara
Numar membri formatie: 4

Formatia Simbol Baia Mare


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica de petrecere, Muzica usoara
Numar membri formatie: 4

Formatia Etnic (formula pentru nunta)


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica lautareasca, Etno, Cover-uri
Numar membri formatie: 7/9/12

Formatia Select Focsani (Vrancea)


Genuri abordate: Muzica populara, Latino, Muzica usoara, Cover-uri
Numar membri formatie: 4

Formatia Nostalgy Bacau


Genuri abordate: Muzica populara, Latino, Muzica usoara, Cover-uri
Numar membri formatie: 6

Formatia Omogen din Bals


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica usoara, Valsuri
Numar membri formatie: 3

Formatia Continental Suceava


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica de petrecere, Latino, Muzica usoara
Numar membri formatie: 4

Formatia Muntenia Band Ploiesti


Genuri abordate: Muzica populara, Latino, Muzica usoara, Valsuri
Numar membri formatie: 3

Formatia Fratii Anghelescu din Calarasi


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica de petrecere, Muzica usoara, Valsuri
Numar membri formatie: 3

Formatia Lucyan Band Piatra Neamt


Genuri abordate: Muzica populara, Muzica de petrecere, Muzica usoara, Cover-uri
Numar membri formatie: 5
 • Formatia Azur Braila

  Formatia Azur Braila

 • Formatia Odeon din Buzau

  Formatia Odeon din Buzau

 • Provincialii

  Provincialii

 • Nicolae Botgros si Lautarii din Chisinau

  Nicolae Botgros si Lautarii din Chisinau

 • Fratii Reut - Suceava

  Fratii Reut - Suceava

 • Cauta pe harta

  Cauta pe harta

 • Chorus Live Band

  Chorus Live Band

 • Select din Mizil

  Select din Mizil

 • Artistic Band Bucuresti

  Artistic Band Bucuresti

 • Gipsy Casual

  Gipsy Casual

 • Formatia Intermezzo

  Formatia Intermezzo

 • Mariana Risipitu si Marcel Rat

  Mariana Risipitu si Marcel Rat

 • Formatia Armonia din Iasi

  Formatia Armonia din Iasi

 • Petre Geambasu Band

  Petre Geambasu Band

 • Mihai Bajinaru si Quality Band

  Mihai Bajinaru si Quality Band

 • Formatia Bosfor Braila

  Formatia Bosfor Braila

 • Formatia Altton Ploiesti

  Formatia Altton Ploiesti

 • Taraful Cleante Bucuresti

  Taraful Cleante Bucuresti

 • Formatia Monden Pitesti

  Formatia Monden Pitesti

 • Formatia Zestrea Lautarilor din Bucuresti

  Formatia Zestrea Lautarilor din Bucuresti

 • Formatia Artis din Bacau

  Formatia Artis din Bacau

 • Formatia Siminica din Bacau

  Formatia Siminica din Bacau

 • Formatia Royal Tulcea

  Formatia Royal Tulcea

 • Formatia Stil Bucuresti

  Formatia Stil Bucuresti

 • Formatia Atlantic Group Constanta

  Formatia Atlantic Group Constanta

 • Polifonic Band Constanta

  Polifonic Band Constanta

 • Formatia Mugurel Botosani

  Formatia Mugurel Botosani

 • Atlantis Band Galati

  Atlantis Band Galati

 • Formatia Versus din Ploiesti

  Formatia Versus din Ploiesti

 • Formatia Tezaur din Braila

  Formatia Tezaur din Braila

 • Formatia Mania din Brasov

  Formatia Mania din Brasov

 • Formatia Cosmin Chichisan Cluj

  Formatia Cosmin Chichisan Cluj

 • Formatia Krystal din Targu Jiu

  Formatia Krystal din Targu Jiu

 • Formatia Animato Braila

  Formatia Animato Braila

 • Formatia Hyperion Alba Iulia

  Formatia Hyperion Alba Iulia

 • Formatia Fratii Milos Caras-Severin

  Formatia Fratii Milos Caras-Severin

 • Formatia Meridian din Iasi

  Formatia Meridian din Iasi

 • Formatia Unitron - Baia Mare

  Formatia Unitron - Baia Mare

 • Formatia Sistem Rm Valcea

  Formatia Sistem Rm Valcea

 • Formatia Unic Rm Valcea

  Formatia Unic Rm Valcea

 • Formatia Perla Dunarii din Giurgiu

  Formatia Perla Dunarii din Giurgiu

 • Formatia Folklor din Suceava

  Formatia Folklor din Suceava

 • Formatia Conect din Suceava

  Formatia Conect din Suceava

 • Formatia Universal din Teleorman

  Formatia Universal din Teleorman

 • Formatia Maxi din Turnu Magurele

  Formatia Maxi din Turnu Magurele

 • Formatia ABC din Pitesti

  Formatia ABC din Pitesti

 • Formatia Ionut Galani - Constanta

  Formatia Ionut Galani - Constanta

 • Formatia Amazon din Pitesti

  Formatia Amazon din Pitesti

 • Formatia Romantic din Gaesti (Dambovita)

  Formatia Romantic din Gaesti (Dambovita)

 • Formatia Express-T Targoviste

  Formatia Express-T Targoviste

 • Formatia Condor din Brasov

  Formatia Condor din Brasov

 • Formatia Simbol Baia Mare

  Formatia Simbol Baia Mare

 • Formatia Etnic (formula pentru nunta)

  Formatia Etnic (formula pentru nunta)

 • Formatia Select Focsani (Vrancea)

  Formatia Select Focsani (Vrancea)

 • Formatia Nostalgy Bacau

  Formatia Nostalgy Bacau

 • Formatia Omogen din Bals

  Formatia Omogen din Bals

 • Formatia Continental Suceava

  Formatia Continental Suceava

 • Formatia Muntenia Band Ploiesti

  Formatia Muntenia Band Ploiesti

 • Formatia Fratii Anghelescu din Calarasi

  Formatia Fratii Anghelescu din Calarasi

 • Formatia Lucyan Band Piatra Neamt

  Formatia Lucyan Band Piatra Neamt

Visitors hit counter, stats, email report, location on a map, SEO for Joomla, Wordpress, Drupal, Magento and Prestashop